Javascript och ramverk

Vi använder, liksom som många andra jQuery som javascriptramverk på våra sajter.

jQuery är jättebra, snabbt och lättanvänt. Väger inte mycket alls, så laddtiderna påverkas knappt. Fördelarna är många. Alla känner igen sig och det är lätt att komma igång.

Oftast använder jag det av ren vana, det är ju så lätt och smidigt att lägga in i projekten. Men ibland har jag märkt att jag inte har behov av det, att jag lika gärna skulle kunna skriva javascripten utan ramverk. Såklart man får tänka till lite innan man kör utan ramverk. Man får ju så otroligt mycket hjälp av ett ramverk. Browsersupport, workarounds och för att inte tala om animationer och andra knepiga uträkningar.

Men här är ialla fall några länkar till andra som har märkt samma sak, att ramverksberoendet kanske inte alltid finns. Kanske något att tänka på i framtida projekt, testa att skriva lite vanligt javascript.

http://vanilla-js.com

youmightnotneedjquery.com

Adtile Blog

evanhahn.com

Läs om vår kommentarspolicy