Urushiol fixar cache-tester på TV4

 

Vi på TV4 Digitala mediers teknikavdelning presenterar version 1 av Urushiol, ett testramverk för Varnish-Cache skrivet i Ruby.

Urushiol skrevs för att hjälpa till vid migreringen från Apache till Varnish-Cache, som ska stå framför somliga av våra servrar. Vi märkte ganska snabbt att det inte var så enkelt som att “tuta ‘o köra” när vi fick en drös routing-fel i knät. När vi fixade en route pajade nästa. Det fanns ett behov av att på något enkelt sätt unit-testa våra konfigurationsfiler och då enkelt kunna se vad som fungerade och vart någonstans det gick snett.

Namnet Urushiol kommer från det japanska ordet “urushi” som betyder “lack”. I och med att “varnish” också betyder “lack” och att vårt test-ramverk är skrivet i Ruby, som är japanskt, kändes namnet helt rätt. All kredd går till Brian för dopet av Urushiol.

Urushiol terminal screenshot

 

Testramverk hjälper utvecklare se helheten snarare än att snöa in sig på den del av koden man råkar jobba på just då. När man skriver om kod som har beroenden finns alltid en risk att man pajar någonting som beror på den. Att kunna få en helhetsbild av situationen och direkt kunna se vart beroenden gått sönder är därför guld värt i vår bransch.

Urushiol är en produkt i testar-anda och har hittills fyllt sitt syfte med guldstjärna i kanten. Kicka gärna in på Github eller ladda ner Urushiol från RubyGems och testa själv!

 

Läs om vår kommentarspolicy