Välkommen Natalie – ny gränssnittsutvecklare

Under en konferens i höstas diskuterade vi hur vi behöver rekrytera för att utveckla vår grupp vidare. Någonstans landade vi i att vi behöver hitta personer som inte är precis som genomsnittet av oss själva. Vi skulle alltså inte rekrytera en man på typ 35-40 som jobbat minst tio år, springer till dagishämtningen i barfotaskor, har en Kindle uppstickandes ur bakfickan och himlar med ögonen så fort man hör namnet på valfritt CMS. Vi ville hitta någon som vågar testa, utmana och inte vet hur saker ska lösas redan innan man börjar. Vi kom fram till att sannolikheten för att hitta en sådan person ökar om vi rekryterar någon som är ung, inte alltför rutinerad, men engagerad och sugen på att lära sig. Samtidigt behövde vi någon som är tuff nog för att våga ta plats.

För att sålla fram ett antal riktigt vassa nyexaminerade kandidater med rätt profil anlitade vi Bravura. (Tove på Bravura gjorde ett fantastiskt jobb, rekommenderas varmt) Vi lyckades hitta en person som kändes helt rätt och som jag tror  kommer att tillföra oss mycket – Natalie Nordström.

 

Några frågor till Natalie:

Vem är du?
Natalie heter jag och är 23 år gammal. När jag inte kodar så plöjer jag tv-serier, för tillfället är favoriterna Parks and Recreation och Girls. Jag har också ett stort musikintresse och lyssnar helst på pop från England eller Göteborg som har mycket reverb.
Vad har du pluggat?
Jag har pluggat Interaktionsdesign på Stockholms Universitet och KTH. En utbildning som fokuserar på användarvänlighet men innehöll alltifrån formgivning, reklam och mycket programmering.
Vad känns bäst med att börja på tv4?
Att jag får göra det jag tycker allra mest om på en arbetsplats som är kreativ och ligger i framkanten av webbutveckling.
 

 

 

 

Läs om vår kommentarspolicy