Jeton – här för att krångla till det

Eftersom våra tjänster i allt högre grad blir ett alternativ till traditionell tv ökar också kraven på kvalitet i allt vi levererar. Med allt fler livesändningar och betalande kunder blir kraven ännu högre. Därför känns det extra bra att nu ha vår kvalitetsansvarige Jeton Grajqevci på plats.

Jeton ska ta besökarens perspektiv och kravställa mot oss själva kring kvalitet. Han kommer att jobba dels med hårdare värden såsom svarstider och buffringstider och dels med mjukare värden som upplevd kvalitet och användarupplevelsen som helhet. Tanken med Jetons roll är att han ska vara lite besvärlig. Som utvecklare är det ju ganska lätt att blunda för små, tråkiga vardagsproblem eftersom man hela tiden vill komma framåt, men så länge de problemen påverkar användarupplevelsen kommer Jeton att se till att de analyseras och hanteras.

 

Några frågor till Jeton:

Vem är du?

En kille på 36 år som är född i Kosovo, uppvuxen i Skåne, och bosatt i Stockholm sedan två år tillbaka. Har ett stort intresse för teknik och skulle nog aldrig kunna klara mig utan internetuppkoppling. Brinner även mycket för film (och på senare tid även TV-serier) och då framför allt science fiction och crime.

Vad har du pluggat?

Jag har pluggat Datavetenskap på Lunds Universitet för många år sedan och skaffade mig då övergripande kunskap om allt som har med mjukvara att göra. Programmerar inte längre själv men har två bröder som jobbar heltid med det, så det ligger i familjen. Dessutom har jag en syster som pluggar till speldesigner.

Vad har du jobbat med tidigare?

Senast arbetade jag som systemförvaltare för Bring Citymails affärssystem i Microsoft Dynamics NAV och drev där ett flerårigt projekt som syftade till att förnya processerna och uppgradera systemet till Microsofts senaste version. Ett projekt som för övrigt fortfarande pågår, fast nu utan min inverkan.

Favoritprogram på TV4?

Oj, svårt att välja. Kollar nog mest på Nyheterna och lite lättsammare underhållning som Solsidan eller Idol. Och X Factor så klart! Sedan tycker jag att det är ganska intressant att kolla på Big Brother men det säger jag ju inte högt. 😉

Vad vill du börja att ta tag i på TV4?

Det första jag skulle vilja göra är att skaffa mig en övergripande bild över hur våra tekniska lösningar är uppbyggda och vilka avdelningar som ansvarar för vad. Sedan är min ambition att tillsammans med mina kollegor förbättra den upplevda kvaliteten så att våra tittare får det de förväntar sig från våra tjänster på webben och mobilen.

Läs om vår kommentarspolicy