Nya användarmönster på www.tv4.se

För snart ett år sedan började vi implementera de första spikerna av nya tv4.se. Ett tidigt beslut i processen (inte bara baserat på buzzwords) var att sajten skulle vara responsive och anpassas automatiskt till mobil-, pekplatte- och webbläge. Ett stort tack till Peter och Svante (fleecelabs) och Robert Piirainen (Valtech) som har guidat oss rätt i detta arbete. Vi i webbgruppen menar att vi jobbar snabbare och mer kvalitetsinriktat samt levererar bättre om vi väljer roliga och utmanande teknologiska lösningar, därför är beslutprocessen ofta kort från idé till implementering om vi kan visa önskat resultat i spikes.

Nu bara ett år efter första embryot till ny sajt kan vi se hur snabbt användarbeteendet har ändrat sig på webben och att beslutet om responsiv sajt var rätta vägen att gå.

Under ser ni statistik över använda webbläsare i augusti 2011 respektive augusti 2012.

Användare (webbläsare) augusti 2011:
Browser aug. 2011

Användare (webbläsare) augusti 2012:
Browser aug. 2012

Under samma period har antal besök från mobila enheter på tv4.se ökat från 7.5% till strax över 25%. Utvecklingen går i en rasande takt och om ett år kanske största delen av besökarna kommer från mobila enheter?

Läs om vår kommentarspolicy