Viralt så in i helvete

Vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu kom till på en kombinerad konferens/hackday vi körde på Värmdö i höstas. Chrille stod för idén (att göra en svensk version efter en amerikansk förlaga och koppla den mot recept.nu) samt formuleringar och Brian stod för implementationen. Det här är ju förstås inte en riktig tv4-sajt, men det är kul att låta den rulla som ett litet experiment för att se hur viral spridning fungerar.

Nästan all trafik har kommit från Facebook. I början kunde vi så fort någon av oss lade ut länken på facebook följa hur den snabbt spred sig till en sisådär 500-1000 besökare/dag för att sedan sjunka igen trafikmässigt till normalnivån ett par dagar senare. Igår exploderade dock trafiken med 21.218 unika besökare. Den inledande boosten kom av en länk på existenz.se, och sen tog facebook över som trafikdrivare. Facebooktrafiken brukar öka fort för att sedan avta betydligt långsammare, så gissningen är väl den får några tusen besökare om dagen närmsta veckan för att sedan återgå till de vanliga mer blygsamma nivåerna.

Nu får vi väl lägga in en “dela på facebook”-knapp på sidan också, så återkommer vi när den går över 50.000!

Småtopparna ligger på 1500-2000 besökare, den stora peaken är på drygt 21.000, lägstavärdena ligger på 70.

Läs om vår kommentarspolicy